Keuzedelen

Je hebt in je opleiding iets te kiezen
Jouw opleiding bestaat uit drie onderdelen. De algemene delen (denk aan rekenen en Nederlands). De beroepsspecifieke delen die je voorbereiden op je toekomstige vak. En voor het eerst dit jaar zijn er ook keuzedelen. Dat is nieuw, we vertellen je er graag meer over.

Wat zijn keuzedelen?
Vanuit je opleiding krijg je keuzedelen aangeboden waaruit je kan kiezen. Daarmee kun je je verder specialiseren in je beroep of je voorbereiden op een volgende opleiding binnen het mbo of een hbo.

Welke keuzedelen biedt MBO Utrecht?
Als je start bij MBO Utrecht ontvang je een studiegids. Daarin staan de keuzedelen. Op dat moment krijg je ook inloggegevens voor Onderwijs Online. In dit systeem vind je alles terug dat met je opleiding te maken heeft, ook de keuzedelen.

Het keuzeproces en verder
Jouw studieloopbaanbegeleider helpt je straks bij je keuze. Wat je kiest wordt vastgelegd in ons administratiesysteem, je krijgt daarvan een bevestiging per e-mail (@mboutrecht.nl).

Als je je hele opleiding afrondt krijg je een diploma en een resultatenlijst. De keuzedelen die je behaalt komen op je diploma. De keuzedelen die je niet behaalt komen op de resultatenlijst. Keuzedelen zijn nog geen verplicht onderdeel voor je examen.

Jouw studieloopbaanbegeleider vertelt je er meer over aan het begin van het schooljaar. Zo kun jij voor een klein deel invulling geven aan je eigen opleiding!