MBO Utrecht, KNVB en VSU slaan de handen ineen met MBO zaalvoetbal

MBO Utrecht, KNVB en VSU slaan de handen ineen en beginnen met MBO zaalvoetbal. Elke dinsdag krijgen scholieren van MBO Utrecht les van zaalvoetbaltrainer Jacob Kaleveld, in de Galgenwaard.

Steeds meer jongeren (in de leeftijdscategorie 15 tot 20 jaar) stoppen met sporten. Hiermee volgt Utrecht de landelijke trend die benoemd is in de Sportersmonitor 2012. Veel sporters in deze leeftijdscategorie haken af in verband met school, studie, werk of andere prioriteiten. Uit ervaring blijkt echter dat veel jongeren wel interesse hebben naar laagdrempelig sportaanbod. Daarom is gekozen voor een cursus zaalvoetbal tijdens schooltijd.

Kernwaarden van de cursus zijn meedoen, sportiviteit, veel bewegen, zelf ontdekken, elkaar helpen en motiveren. Belangrijk is dat leerlingen hun eigen talenten kunnen ontplooien. Ze krijgen dan ook de kans om eigen lesvormen uit te werken. Ook de koppeling met de vereniging wordt gemaakt. Bij de laatste les van elk blok worden trainers van zaalvoetbalverenigingen uit Utrecht uitgenodigd. Zij vertellen over het verenigingsleven en krijgen op deze manier de kans om leden te werven.

Het schooljaar bestaat uit 4 blokken van 9 weken. Er is gekozen voor eerstejaars studenten van de MBO Utrecht afdeling Techniek. Deze leerlingen zullen 9 weken lang intensief zaalvoetbaltraining krijgen. Loopt het project succesvol dan zullen er meerdere afdelingen aansluiten.

Kijk voor meer informatie op de website van SportUtrecht.

BRON: www.sportutrecht.nl

zaalvoetbal-mboutrecht-techniek

Deel deze pagina: