Natuurlijk leren

 natuurlijkleren

Binnen verschillende opleidingen werken we vanuit ”natuurlijk leren”. Dit houdt in dat je een beroep leert door aan de slag te gaan in de praktijk. Samen met andere studenten voer je opdrachten uit voor verschillende organisaties. Die opdrachten heten prestaties. Deze prestaties zijn helemaal echt en je mag kiezen welke prestaties je wilt doen en met wie.

Workshops & trainingen

Er zijn geen klassikale lessen volgens een vast rooster. Wel volg je workshops en trainingen. Elke week wordt een aantal workshops of trainingen gegeven op vaste momenten. Ook hier mag je zelf kiezen welke workshop of training je volgt. Bijvoorbeeld, diegene die jij interessant vindt of die je nodig hebt voor het uitvoeren van prestaties.

Portfolio

Je hebt geen propvolle tentamenweken. Door middel van een portfolio maak je zelf duidelijk wat je al kan en weet en wat je nog moet leren. Je stuurt jezelf en wij coachen je. Je bent zelf verantwoordelijk voor wat je leert en wat je doet! Natuurlijk word je niet helemaal aan jezelf overgelaten. Je zit in een leergroep en met deze leergroep volg je leergroepsessies. Daar bespreek je de gang van zaken met je leermeester die je begeleidt bij het uitvoeren van prestaties.