Nelleke Elskamp wint voorronde verpleegkunde Skills Heroes

Nelleke Elskamp Skills Heroes MBO Utrecht

Nelleke Elskamp van de Utrechtse Zorgacademie gaat MBO Utrecht op 24 november vertegenwoordigen bij de regionale kwalificatieronde van Skills Heroes. De 21-jarige studente uit Zeist eindigde op 29 oktober als winnaar bij de voorrondes van verpleegkunde op de Australiëlaan. Ze hoopt dat haar hele klas straks mee mag om haar aan te moedigen bij ROC Mondriaan in Leiden.

Skills Heroes zijn de vak wedstrijden voor mbo’ers in alle richtingen, leerjaren en niveaus. De winnaar wordt uitgeroepen tot de beste vakman/vrouw van Nederland. De deelnemers krijgen uitdagende opdrachten die binnen een bepaalde tijd af moeten. Skills Heroes bestaat uit drie etappes: een voorronde op school, daarna kwalificaties tijdens provinciale kampioenschappen en tot slot de nationale finale in maart of april 2016.

Regionale kwalificatieronde
Nelleke Elskamp vindt het mooi om straks bij de regionale kwalificatieronde te laten zien waar zij als  verpleegkundige in haar opleiding (niveau 4) mee bezig is. “Het lijkt me zo leuk om mee te doen, je laat zien dat je trots bent op je beroep. Ik word hier enthousiast van en ik krijg er zoveel positieve energie voor terug. Dat merk ik nu bij mijn stage in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein op de afdeling Interne Geneeskunde en Longgeneeskunde. Ik heb altijd geroepen dat ik iets in de zorg wilde doen omdat dit mij met de paplepel ingegoten is. Mijn opa was huisarts, mijn moeder wijkverpleegkundige en mijn vader werkt ook in de medische wereld’’, zegt de vierdejaars . Na het mbo wil ze door naar het hbo om zich verder te kunnen ontwikkelen.

Verpleegtechnische handelingen
De studente kijkt uit naar de kwalificatiewedstrijd op 10 december bij Rijn IJssel in Arnhem. “Het is een leuke manier om te testen hoever je bent, want we krijgen vast en zeker opdrachten met verpleegtechnische handelingen. Ik lees de opbouwende feedback van de voorronde na, duik in mijn theorie en dan zie ik het wel. Ik laat me graag verrassen’’, aldus Nelleke Elskamp. De vak wedstrijd verpleegkunde is voor derde- en vierdejaarsstudenten leerling- verpleegkundigen in het mbo op niveau 4.

Deel deze pagina: