Voor werknemers

Wil je een MBO Utrecht Op Maat opleiding volgen, dan regel je dit via je werkgever. Wij leiden altijd op in nauwe samenwerking met de werkpraktijk. Daarom moet je om ons onderwijs te volgen een ervaringsplek hebben. Dit kan een vaste baan zijn, maar ook een stageplek. Samen met jouw werkgever of stagebedrijf ontwikkelen wij opleidingen en trainingen die aansluiten bij de praktijk.

Je kunt je dus niet zelf direct aanmelden voor een opleiding van MBO Utrecht Op Maat. Je zoekt eerst een werkervaringsplek of stage. Daarna bespreek je met jouw werkgever of stagebedrijf welke opleiding(en) je gaat volgen. Jouw werkgever zorgt er vervolgens voor dat jij wordt aangemeld voor de juiste opleiding.

Zo vind je een werkervaringsplek

  1. Bezoek vacaturesites om een werkervaringsplek te vinden
    Raadpleeg bijvoorbeeld nationalevacaturebank.nl of Indeed voor vacatures of lijk eens op leerbanenmarkt.nl. Stageplekken vind je op stagemarkt.nl.
  2. Controleer of jouw werkgever of stagebedrijf erkend is als leerbedrijf
    Je kunt een erkend leerbedrijf herkennen aan het SBB logo. MBO Utrecht werkt alleen samen met erkende leerbedrijven. Op stagemarkt.nl vind je eenvoudig of jouw werkgever erkend is.
  3. Solliciteer voor jouw toekomstige droombaan!
    Heb je een werkervaringsplek gevonden bij erkend bedrijf dat je aanspreekt? Dan is het tijd om te solliciteren. Samen met de werkgever ga je in gesprek over jouw motivatie, persoonlijke leerdoelen en wensen voor ontwikkeling.

MBO Utrecht heeft vaste samenwerkingen met een aantal grote zorginstellingen in de regio. Zij publiceren beschikbare leerplekken op hun websites. Onze partners zijn:

Amaris Zorggroep
Careyn
St. Antonius
Rivas
Warande

“Het is heel fijn om dat wat je leert gelijk te kunnen uitvoeren.”

Margreet Vos (55), keuzedeel Helpende Plus

Hulp bij het vinden van een opleiding of werkervaringsplek

Weet jij nog niet welke opleiding of training past bij jouw ambities? Of misschien heb je al wel een opleiding gekozen maar heb je nog geen werkplek gevonden. We helpen je graag verder. Neem contact op met onze studieloopbaanbegeleider. Zij bespreekt met jou wat jij graag wilt leren en adviseert hoe je hier mee aan de slag gaat.
Neem contact op met de studieloopbaanbegeleider

Het is fijn dat we een vaste docent hebben. Ik weet bij wie ik moet zijn voor vragen en er wordt ook goed naar onze wensen geluisterd.

Dakota Postma (28), student Verpleegkundige bij Warande