Onze cursisten/studenten

Hoe ervaren onze cursisten/studenten het volgen van een opleiding, keuzedeel of training bij ons?

Margreet Vos (55), keuzedeel Helpende Plus

“Ik ben op mijn achttiende gestart in de zorg als – zoals het toen heette – zorghulp. Door de jaren heen heb ik verschillende functies gehad, van werken bij de serveerdienst tot afdelingsassistente. Maar mijn hart ligt bij de zorg, zeker bij het werken met pg mensen.

Toen ik 49 was heb ik de beslissing genomen om de opleiding Helpende te volgen. Dat was al een enorme verrijking van mijn werk. De wens om mijn werk meer te verdiepen, bijvoorbeeld in het toedienen van medicatie, bleef. Daarom heb ik ook het keuzedeel Helpende Plus gevolgd. Werken en leren tegelijkertijd is best wel even zwaar, maar het is heel fijn om dat wat je leert gelijk te kunnen uitvoeren.

Ik kreeg steun van iedereen op mijn werk en de ruimte om de taken die ik nu ook mag doen met mijn mbo-certificaat op te pakken. Daarnaast word ik nu ook door collega’s inhoudelijk om advies gevraagd, dat is écht een verrijking van mijn werk.”

 

Dakota Postma (28), student Verpleegkundige bij Warande
“Ik werkte lange tijd als schoonheidsspecialiste en heb door de coronacrisis een carrièreswitch moeten maken. Omdat ik geen zin had om eerst weer de schoolbanken in te moeten, ben ik specifiek op zoek gegaan naar een baan in de zorg waarbij ik tegelijkertijd kon leren en werken. Het werk bevalt ontzettend goed, ik heb inmiddels een jaar lang in een verpleegtehuis gewerkt in Zeist en ben net gestart bij een verpleegtehuis in Bilthoven.

Het studeren kan nog best wel pittig zijn, maar het helpt enorm dat ik nu iets leer dat écht mijn interesse heeft en waar ik in de praktijk direct wat aan heb. De groep met wie ik lessen volg is leuk, we zitten met de verschillende niveaus bij elkaar. Ook is het fijn dat we een vaste docent hebben. Ik weet bij wie ik moet zijn voor vragen en er wordt ook goed naar onze wensen geluisterd. Zo hebben we laatst bijvoorbeeld anatomielessen gevolgd waar we eerst zelfstudietijd hadden. Het is fijn om op een plek te zitten die écht bij me past.”