Onze samenwerkingspartners

Met onze samenwerkingspartners ontwikkelde MBO Utrecht Op Maat praktijkgerichte opleidingstrajecten. Dit zeggen onze partners over de samenwerking met MBO Utrecht Op Maat.

Ervaringen van onze samenwerkingpartners

 • Hilde Veldhuis, teamleider Rivas Academie

  Hilde Veldhuis, teamleider Rivas AcademieHet mooie aan de intensieve samenwerking met MBO Utrecht Op Maat is dat we samen het onderwijs vormgeven. Daarmee kunnen wij het onderwijs dan ook echt op de praktijk laten aansluiten. Wij vinden bijvoorbeeld Planetree (mensgerichte zorg) heel belangrijk, dus dat zit in de opleidingen. Ook gebruiken we dezelfde materialen in de klas als die ze op de werkvloer vinden.

  Er zijn grote personele tekorten in de zorg en er is een krappe arbeidsmarkt. Voor zorgorganisaties is het daarom enorm bangrijk om zelf mensen op te leiden. Dit maken we aantrekkelijk door meer maatwerk in het onderwijs te bieden. Dat kan onder andere door het flexibele onderwijs (FLOW) dat we samen met MBO Utrecht Op Maat ontwikkelen.

  Door het flexibele leren kunnen we kijken wat studenten al kunnen en wat zij nog moeten leren. Dit leidt tot onderwijs op maat dat aansluit op de leerbehoefte, waardoor studenten in hun eigen tempo de opleiding kunnen doen en snel inzetbaar zijn in de praktijk.”

 • Angélique Slooff, opleidingsadviseur bij Careyn Utrecht West

  Angélique Slooff, opleidingsadviseur bij Careyn Utrecht West“Careyn Utrecht West wil graag op een andere manier gaan opleiden. Meer op maat, persoonsgerichter, flexibeler en vanuit de leervragen van studenten. Flexibel onderwijs past perfect bij onze ambities. Het mooie is dat we dit onderwijsconcept kunnen afstemmen op specifieke wensen van Careyn. Kwaliteit van leven van bewoners en cliënten is ons uitgangspunt. Onze casuïstiek wordt opgenomen in de lessen, waardoor het onderwijs aansluit bij de praktijk. Ook leren studenten hoe ze kunnen omgaan met de dynamiek in de zorg. Dat vinden wij belangrijk.

  Careyn werkte al langer prima samen met MBO Utrecht. Die samenwerking is intensiever geworden sinds we samen het flexibele onderwijs (FLOW) verder ontwikkelen. We hebben een goede match, omdat we allebei continu kijken wat beter kan. Dat maakt dat je steeds nieuwe mogelijkheden ontdekt.

  Ik verwacht dat studenten dankzij deze nieuwe manier van opleiden straks beter en sneller voorbereid zijn op de alledaagse praktijk. Ze kunnen dan nóg beter aansluiten bij behoeften en verlangens van bewoners/cliënten, hebben aandacht voor hun welbevinden, tonen professioneel leiderschap en staan open voor vernieuwingen. Dat alles draagt bij aan de kwaliteit.”

 • Bastienne Walpot, opleidingsadviseur bij Amaris

  Bastienne Walpot, opleidingsadviseur bij Amaris“De zorgsector heeft een groot personeelstekort. Dit vraagt om creatieve maatwerk-oplossingen. MBO Utrecht Op Maat denkt hierin met ons mee. De samenwerking verloopt prettig, er is altijd gehoor voor onze wensen en feedback.

  Amaris wil graag nieuwe medewerkers aannemen en professioneel opleiden. Maar niet alle mensen met interesse in de zorg willen of kunnen een volledige zorgopleiding volgen. Hoe mooi is het dan als je hen via verkorte trajecten kunt scholen voor een aantal afgebakende taken?

  Amaris wil ook de eigen medewerkers de mogelijkheid bieden om extra scholing te volgen, afgestemd op hun wensen. Denk bijvoorbeeld aan woonassistenten die willen leren hoe ze cliënten ondersteunen bij de ADL. Of aan medewerkers met een welzijnsopleiding die ook verpleegtechnische handelingen willen leren.

  Via onder meer de keuzedelen en leereenheden van MBO Utrecht op Maat kunnen we voorzien in de opleidingsbehoeften van nieuw én zittend personeel. Dat maakt Amaris aantrekkelijker als werkgever. Bovendien zorgen we er zo voor dat we onze cliënten vakkundig en liefdevol kunnen blijven begeleiden, nu en in de toekomst. Daar draait het uiteindelijk om.”

 • Els Straalman, Warande

  “Waar we voorheen veel stagiaires van verschillende opleidingen hadden met elk hun eigen leerroute, komt sinds de samenwerking een groot deel van onze stagiaires van MBO Utrecht Op Maat. Dat is prettig, want dat maakt het werk en ook de samenwerking en het overleg soepel. We hebben de Warande Academie opgericht, waar studenten niveau 3 en 4 en – nog in pilot – niveau 2 in huis worden opgeleid.

  De docent komt naar ons toe voor de lesdag in plaats van dat onze medewerkers in opleiding daarheen moeten. Fijn aan de intensieve samenwerking is dat er veel flexibiliteit is. We kijken samen naar welke route – bijvoorbeeld vertragen of misschien juist versnellen – het best is. Onze werkbegeleiders volgen nu al cursussen bij MBO Utrecht Op Maat en ook onze nieuwe werkbegeleiders gaan we daar opleiden. Dat is het mooie van Op Maat: het is echt maatwerk. Gericht op onze wensen en behoeften.”

Contact

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? We gaan graag in gesprek om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.