Extra startmoment versnelde opleiding Helpende Zorg en Welzijn

20 juli 2023

In september start een nieuwe groep met de versnelde BBL-opleiding Helpende Zorg en Welzijn bij Rivas Zorggroep in Leerdam. Voor mensen die later willen instromen in dit versnelde traject, is het nu ook mogelijk om in november met de opleiding te starten. Wie in november start met dit leerwerktraject heeft tot de kerst twee lesdagen per week, en na de kerst een dag per week.

MBO Utrecht Op Maat verzorgt verschillende zorgopleidingen bij Rivas Zorggroep in Leerdam. Samen met Rivas is een opleiding ontwikkeld die flexibel is en waarbij het onderwijs echt aansluit op de praktijk. Zo oefenen studenten in de klas met dezelfde middelen en materialen als die zij op de werkvloer gebruiken.

Helpende zorg en welzijn is een verantwoordelijke baan waarin de zorg voor mensen centraal staat. Medewerkers die dit werk doen geven aan dat zij echt een verschil maken in de kwaliteit van leven van de zorgvragen. Het luisteren naar de verhalen van cliënten levert regelmatig mooie en ontroerende momenten op. In de praktijkopleiding leren medewerkers onder meer hoe zij helpen bij het organiseren van activiteiten, hoe ze een ruimte gezellig maken en schoonhouden. Ook leren ze assisteren bij aan- en uitkleden en het wassen.

De opleiding die start in november is ook opengesteld voor studenten van andere organisaties dan Rivas. Op die manier kunnen studenten veel van elkaar en van andere werksituaties leren. Bij elke aanmelding wordt gekeken naar wat studenten al kunnen en wat zij nog moeten leren. Hierdoor sluit het onderwijs op maat aan op de leerbehoefte van de student.

Kijk op de website van Rivas voor meer informatie over het leerwerktraject.

Vragen over deze opleiding? 

Neem contact met ons op