Infoavond (om)scholing voor volwassenen

Combineer een opleiding met een betekenisvolle baan! Bij MBO Utrecht Op Maat ontdek je jouw carrièremogelijkheden in de zorg, maatschappelijke zorg of kinderopvang. Kom naar de WerkOntdekAvond en maak kennis met werkgevers uit de regio en wat zij jou kunnen bieden. 

Op dinsdag 26 maart organiseerde MBO Utrecht een WerkOntdekAvond voor hulp bij jouw zoektocht naar betekenisvol werk. Werkgevers vertellen je hoe het is om bij hen te werken en welke opleidingsmogelijkheden er voor je zijn. Neem een kijkje achter de schermen, ervaar hoe het werkveld eruitziet en krijg waardevolle inzichten over de diverse maatschappelijk relevante beroepen.

Het evenement is afgelopen. Het is niet meer mogelijk om je op te geven. Wil je informatie over jouw mogelijkheden voor leren en werken?

Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Voor wie is dit evenement bedoeld?

Iedereen is welkom, maar het programma is vooral interessant voor:

 • Werkzoekenden: mensen die op zoek zijn naar een baan kunnen verschillende beroepen verkennen, netwerken met potentiële werkgevers en studiekeuzeadvies krijgen.
 • Loopbaanveranderaars: mensen die een carrièreswitch overwegen of hun vaardigheden willen uitbreiden, kunnen waardevolle informatie en inspiratie opdoen.
 • Professionals op zoek naar bijscholing: mensen die hun vaardigheden willen verbeteren of bijleren voor loopbaanontwikkeling kunnen informatie krijgen over beschikbare opleidingen en trainingen.

Dit kun je verwachten van de informatieavond

 • Maak kennis met verschillende beroepen en werkgevers
 • Informatie over opleidingen
 • Persoonlijk studiekeuzeadvies

Organisaties waarmee je in gesprek kunt gaan

 • St. Antonius Ziekenhuis

  Logo St. AntoniusWil jij werken en leren in een ziekenhuis? Dan is een opleiding in het St. Antonius Ziekenhuis misschien iets voor jou. Hier krijg je de mogelijkheid om je voortdurend verder te ontwikkelen binnen deze instelling. “De BBL opleiding tot mbo-verpleegkundige biedt het ziekenhuis al jaren zeer gekwalificeerde verpleegkundigen die na de opleiding direct inzetbaar zijn op elke verpleegafdeling.”

  Belangrijke aspecten in de opleiding zijn persoonlijk en verpleegkundig leiderschap, het contact met de patiënt, en het leren verzamelen, analyseren en interpreteren van gegevens om de juiste beslissingen te nemen met betrekking tot de zorg van de patiënt in stabiele en acute situaties.

 • Reinaerde

  Reinaerde logoWerken en leren in de maatschappelijke zorg? Bij Reinaerde wordt er goed gekeken wat een zij-instromer nodig heeft om zich te ontwikkelen naar diens rol als begeleider. Daarbij is ook aandacht voor de doelgroep waar de zij-instromer werkt. Een leerwerktraject is dus echt op de praktijk afgestemd. “Door de korte communicatielijnen zorgen we dat vragen vanuit theorie direct in de praktijk worden toegepast. Zo maken we het onderwijs prikkelend.”

 • Warande

  Logo WarandeWerken en leren in de zorg? Bij Warande krijg je binnen 7 vestigingen de kans om met verschillende doelgroepen te werken. Omdat er zoveel te leren is heeft deze organisatie een eigen Academie opgericht: Warande Academie. Daar krijgen werknemers de kans om gehele BBL-opleidingen en diverse bij- en nascholingen te volgen. “Door de samenwerking met MBO Utrecht hebben we Warande Academie kunnen starten. Vooral de korte lijnen zorgen ervoor dat we maatwerk kunnen bieden aan de studenten en dat we inspraak hebben in leeronderwerpen.”

 • Rivas Zorggroep

  Logo RivasRivas Zorggroep is een ketenorganisatie. Dit betekent dat ze veel zorg kunnen bieden, waarbij het uitgangspunt is dat goede zorg toegankelijk blijft voor iedereen. Mensgericht en Dichtbij, dat is de visie van de organisatie. Trajectbegeleider Miranda Tromp zorgt dat het onderwijs aansluit op de praktijk. “Ik werk nauw samen met de studieloopbaanbegeleiders van MBO Utrecht. Zo monitoren we het leerproces en de begeleiding van de individuele student.”

 • Amaris Zorggroep

  Logo Amaris ZorggroepWerken en leren in de zorg? De kernwaarden van Amaris Zorggroep zijn de basis van hun zorg: ze werken respectvol, betrouwbaar, betrokken en professioneel gedreven. Als aspirant leerling start je eerst als Zorg assistent. Zo leer je de afdeling, cliënten en collega’s kennen en kan je de zorg alvast ontdekken. Amaris is erg enthousiast over de leerwerktrajecten van MBO Utrecht Op Maat: “Leerlingen houden je scherp. Ze nemen je mee in de nieuwste ontwikkelingen.”

 • Zorgwacht

  Logo ZorgwachtWerken en leren in de zorg? Bij Zorgwacht zetten ze alles op alles op mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Met wijkverpleging én hulp in de huishouding. “Voor onze studenten zijn we heel toegankelijk. Er zijn korte communicatielijnen, de deur staat altijd open. Dus je kan altijd binnenkomen voor vragen, een bakkie koffie en een praatje.”

 • Kindergarden

  Logo KindergardenWerken en leren in de kinderopvang? Bij Kindergarden is alles doordacht. Daarin schuilt het geheim. De leerwerktrajecten die Kindergarden en MBO Utrecht samen ontwikkelen bieden de organisatie de kans om op fijne en enthousiaste manier nieuwe collega’s aan te nemen die de juiste papieren halen terwijl ze werken. “Het is heel waardevol dat allerlei mensen met verschillende achtergronden, leeftijden en ervaringen in de praktijk het vak kunnen leren. Al deze verschillende achtergronden maakt onze organisatie ook een rijke, diverse omgeving voor de kinderen.”

 • School-vAK

  Logo School voor antroposofische kinderopvang

  Antroposofische kinderopvang laat zich inspireren door het antroposofisch mens- en wereldbeeld van de Oostenrijkse filosoof Rudolf Steiner. Speciaal voor scholen die werken vanuit een antroposofische visie biedt MBO Utrecht samen met de de School voor Onderwijsassistenten Vrijeschool, onderdeel van de School voor Antroposofische Kinderopvang, de bbl-opleiding aan Onderwijsassistent aan.

 • Kind en Co Ludens

  Ludens is een kinderopvangorganisatie in midden Nederland die maatschappelijke impact wil maken.

 • Axioncontinu

  Logo AxioncontinuAxionContinu is een organisatie voor wonen, zorg en revalidatie. AxionContinu biedt zowel laagdrempelige ondersteuning als specialistische topzorg.

Praktische informatie

 • Datum: dinsdag 26 maart 2024
 • Tijdstip: van 19.30 tot 21.30 uur
 • Locatie: MBO Utrecht Onderwijsboulevard, Australiëlaan 25 in Utrecht

Geef je op!

Het evenement is afgelopen. Het is niet meer mogelijk om je op te geven. Wil je informatie over jouw mogelijkheden voor leren en werken?

Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.