Student Morris: Ik run twee bedrijven naast mijn opleiding

Er zijn studenten die naast hun opleiding nog iets extra’s willen doen. Binnen MBO Utrecht zijn er verschillende programma’s waar je je voor kunt aanmelden als je op zoek bent naar die uitdaging. Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan. Student Morris van de Event Academie vertelt over het runnen van zijn bedrijven (ja inderdaad, meervoud) naast zijn opleiding.
“Voordat ik aan deze opleiding begon, heb ik een hbo-opleiding gedaan. Het was voor mij beter om verder te gaan op het mbo, omdat ik graag leer in de praktijk. Ik heb hier de eerste twee jaar in één jaar kunnen doen. Een van de leukste dingen die ik in dat jaar heb gedaan is leidinggeven aan een team medestudenten tijdens een evenement waar we een week aan het werk waren. Ik houd ervan om mensen aan te sturen en samen oplossingen te zoeken. Dat doe ik ook in mijn eigen bedrijven.”

“Naast mijn opleiding heb ik nog twee bedrijven en er komt nog een bedrijf bij. Ik ben op vrij jonge leeftijd begonnen als dj en mocht niet overal draaien. Dat loste ik op door zelf feesten te gaan organiseren. Tegenwoordig houdt dat in dat we goede housefeestjes voor jongeren tot 25 jaar neerzetten. Daarnaast verhuur ik dj-apparatuur. Met het derde bedrijf gaan we op locatie lasergamen verhuren. Wij brengen dan alle materialen mee, bouwen in korte tijd op en degene die het huurt kan ermee aan de slag.”

“Achteraf had ik gelijk met mbo moeten beginnen, want dat past op dit moment veel beter bij mij. Ik heb nu wel tijd om mijn bedrijven te runnen. Toch wil ik na deze opleiding verder leren. Ik denk aan een studie in de richting van marketingcommunicatie aan het hbo. Ik wil mijn kansen vergroten binnen de evenementenbranche en ik denk dat er nog veel te leren valt.”

Deel deze pagina: