Talent van de Maand maart bij Helpende zorg en welzijn

Asma Aïssati is gekozen tot Talent van de Maand maart 2018. De feestelijke uitreiking was op donderdag 15 maart bij de Academie voor Welzijn. De student zit in het eerste jaar van de opleiding Helpende zorg en welzijn (niveau 2).

Iedereen had er duidelijk zin in om met elkaar een feestje te vieren en Asma in het zonnetje te zetten. De klas was versierd en er waren kleurrijke gebakjes en cupcakes. Onder luid applaus van de klassen 1A en 1B kreeg het nieuwe Talent van de Maand haar prijs op de Columbuslaan. “Wat leuk dat ik dit krijg, maar het is wel een beetje overweldigend,” zegt de 17-jarige student.

Vakmanschap

“Binnen MBO Utrecht kijken we elke maand welke student/ klas bijzonder is. Bij ons leer je meer dan een vak. Je krijgt alle ruimte om goed te worden als mens en om jezelf te ontwikkelen in jouw toekomstige beroep. Iedereen kan excellent zijn, maar deze maand sprong Asma eruit. Zij liet veel vakmanschap zien in haar stage en op school,” zei Robert Leeftink namens het College van Bestuur. Daarna kreeg Asma een oorkonde, beker en cadeaubon. Na het maken van een klassenfoto was het de hoogste tijd voor taart en een glaasje fris.

Positief

Het Nieuwe Talent van de Maand maart is blij met de prijs. “Wat lief wat ze vandaag over mij zeggen. Ik heb deze opleiding gekozen, omdat ik heel graag andere mensen help. Ik vind het belangrijk om goed voor anderen te zijn en te luisteren naar hun verhalen. Positief zijn is belangrijk. Blijf goed je best doen op school en laat je nooit neerhalen,” vindt Asma Aïssati.

Samen 

“Iedereen maakt mooie en moeilijke dingen in zijn of haar leven mee. Het is de kunst om jouw problemen te overwinnen en je opleiding af te maken. We vieren vandaag met deze twee klassen een feestje, omdat we met toch met elkaar doorgaan. Asma staat altijd voor klasgenoten en docenten klaar. Maar dat niet alleen, ze heeft ook veel kennis en inzicht in huis om met mensen in de zorg te werken. En ze is nauwkeurig, assertief, leergierig en zorgzaam. Verder is ze empathisch en heel betrokken bij de doelgroep waar ze mee werkt,” vertelt SLB’er Astrid van Unen.

Bijzonder

In maart 2016 koos MBO Utrecht voor het eerst een Talent van de Maand. Elke maand halen we een student van één van onze opleidingen naar voren. Dit gebeurt als zij op een bijzondere manier uitblinken.

Deel deze pagina: