Bekijk alle opleidingen

Medewerker evenementenorganisatie

bekijk alle details opleidingsinformatie downloaden

Ben je een organisatietalent? Steek je graag de handen uit de mouwen? Bij de Event Academie van MBO Utrecht stomen wij je klaar voor een dynamisch en veelzijdig beroep in de evenementensector.

De opleiding

 • Wat ga je leren?

  Bij deze opleiding leer je alles over het plannen en organiseren van evenementen.  Of het nu gaat om festivals, beurzen, corporate events, sportmanifestaties of online events; je maakt het allemaal mee. Hoe stel je een strak evenementenplan op? Welke resources zorgen voor een knallend succes? En hoe houd je tijdens de drukte overzicht en zorg je voor een vlekkeloze afsluiting? Wij zorgen dat je na deze opleiding alle kennis in huis hebt.

  Onze docenten brengen flink wat praktijkervaring mee en begeleiden je graag op jouw weg in deze industrie. Naast vakdeskundigheid leggen we ook de focus op jou als persoon, stimuleren je zelfstandigheid en zorgen dat je flexibel inspeelt op veranderingen. En een pluspunt: de vaardigheden die je hier opdoet zijn breder inzetbaar dan alleen in de evenementenbranche!

 • Inhoud en vakken

  Binnen drie jaar word je gevormd tot een deskundige Medewerker Evenementenorganisatie. Onze aanpak? Een gebalanceerde combinatie van theorie, projectmatig leren en héél veel praktijk. Je verdiept je in thema’s als logistiek, promotie, veiligheid, productie, catering en techniek. Natuurlijk komen ook algemene vakken zoals Nederlands en Engels aan bod.

  Tijdens de studie duik je met het Bizznizz-programma in het ondernemerschap en in jaar drie kies je een specifiek keuzedeel. Ons EventLab laat je vanaf het begin ervaren hoe het is om bij evenementen zoals Defqon.1, ADE en zelfs bij E-sport events te werken. Hier bouw je aan je portfolio en breid je je netwerk uit. En oh ja, we nemen je ook mee op inspirerende fieldtrips naar toplocaties!

 • Stagelopen

  Naast al je activiteiten bij EventLab ga je ook nog twee keer op stage. Aan het begin van het tweede jaar en nog een keer in het laatste jaar. In beide gevallen mag je zelf je stageplek uitkiezen, nationaal óf internationaal. De Event Academie heeft een sterk netwerk met bedrijven als Q-dance, DPG Media, Walibi Holland en de Gemeente Utrecht, waardoor jij altijd een plek vindt die bij je past.

 • Vooropleiding en toelating

  Ben je enthousiast geworden over onze opleiding en voldoe je aan één van de onderstaande eisen? Dan mag je je aanmelden voor de opleiding:

  • Je hebt een diploma vmbo kader, GL, TL of mavo
  • Je hebt een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
  • Diploma mbo-niveau 2 of 3
 • Onderwijs- en examenregeling (OER)

  In onze Onderwijs- en examenregeling (OER) vind je informatie over de belangrijkste afspraken van jouw opleiding. Dit document kan je hier bekijken.

Praktische informatie

duur 3 jaar
niveau 4 i
Niveau 4 is de middenkaderopleiding. Je leert werkzaamheden volledig zelfstandig uit te voeren of om leiding te geven aan een team. Als je deze opleiding afrondt kan je ook verder studeren op het hbo.
leerweg BOL i
BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een BOL-opleiding ga je de hele week naar school en doe je praktijkervaring op tijdens de stage bij een erkend leerbedrijf.
start aug 2024
 • Event Academie
 • Onderwijsboulevard, Australiëlaan 25 in Utrecht (Google Maps)
 • 25749 / Medewerker evenementenorganisatie
 • Nee
 • Ja, als je van de havo komt kun je de opleiding versnellen naar 2- 2,5 jaar. In de tweede periode bekijken we samen aan de hand van je cijfers en studiehouding of je in aanmerking komt voor het versnelde traject.
 • Voor deze opleiding betaal je lesgeld als je op 1 augustus ouder bent dan 18 jaar. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van een laptop en kosten voor boeken en andere leermiddelen. Daarvoor moet je rekening houden met onderstaande kosten (ongeveer):

  Leerjaar 1: €75,-
  Leerjaar 2: €30,-
  Leerjaar 3: €0,-
  Laptop: €500,-

Opleidingsinformatie downloaden

Echt iets voor jou?

Begint het bij jou te kriebelen als je op een festival rondloopt? Wil je later misschien wel een eigen evenementenbureau oprichten? Kun je goed plannen en organiseren? En ben je communicatief en creatief? Dan is deze studie echt iets voor jou!

5 redenen om voor de opleiding Medewerker evenementenorganisatie bij MBO Utrecht te kiezen: 

 • Wij zijn de oudste eventopleiding van Nederland. Daardoor hebben we een groot netwerk binnen het werkveld.
 • We leggen de nadruk op leren in de praktijk, met onder meer ons EventLab en een groot netwerk aan opdrachtgevers.  
 • Ons ondernemerschapsprogramma Bizznizz (Supergoede score in DUO-onderzoek!)
 • Bij ons word je lid van een community: een netwerk van bedrijven en oud-studenten (alumni). 
 • We leggen een stevige basis voor jouw toekomst. 

Vlogs en video's

Na de opleiding

Als je klaar bent met de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie weet je hoe je evenementen opzet en uitvoert waar bezoekers en opdrachtgevers tevreden over zijn.

Na je diplomering kun je op verschillende plekken aan de slag. Bijvoorbeeld bij evenementenbureaus, culturele organisaties, jaarbeurzen, in de horecasector en in het toerisme.

Doorstromen naar het hbo
Jaarlijks stroomt 45% van onze studenten door naar het hoger beroepsonderwijs. Bijvoorbeeld in de richting Marketing & Communicatie, Economie & Management, Kunst & Economie, Eventmanagement en Leisure & Events.

Ik merkte dat ik goed was in het organiseren van evenementen en dat ik daar veel voldoening uit haal. Nu wil ik dat groter aanpakken.

Evangela

MBO Utrecht past bij jou

Bij MBO Utrecht draait het om jou. Bij ons mag je zijn wie je bent en word je gezien. Wij geloven in jou.  

3 redenen om voor MBO Utrecht te kiezen: 

 1. Kleinschalige school & betrokken docenten
  Wij zijn een kleinschalige school waar jij je snel thuis zult voelen. Dat komt door onze betrokken docenten die niet alleen aandacht hebben voor de manier waarop jij leert, maar ook voor wie jij bent als persoon. 
 2. Leuke sfeer in een leuke stad
  Bij MBO Utrecht heeft wel 50 verschillende opleidingen op goed bereikbare locaties. Studenten van verschillende opleidingen komen elkaar tegen en leren van elkaar. Naast studeren is er ook ruimte voor gezelligheid en ontspanning op school.  
 3. Straks een goed opgeleide professional
  We vinden het belangrijk dat je naast je opleiding ook vaardigheden leert die je helpen in deze wereld die continu verandert. Daarom leren wij je meer dan alleen een vak. Zo ben je straks een goed opgeleide professional die klaar is om in de praktijk aan de slag te gaan. 

Meer weten over MBO Utrecht? Kijk dan hier verder voor alle praktische informatie. 

Aanmelden en kennismaken

Na je aanmelding start de kennismaking. Als de omstandigheden dat toelaten nodigen we je uit voor de verplichte kennismakingsactiviteiten en vragen je een Digitaal Doorstroom Dossier aan te maken. De activiteiten zijn bedoeld om jou een nog beter beeld te geven van de opleiding en het beroep. En om te kijken of de opleiding past bij wat jij wil, kan en leuk vindt.

Locatie

Event Academie

Australiëlaan 25
Utrecht

studiekeuze@mboutrecht.nl

+31 (0) 6 25705051 (WhatsApp)

Event Academie

Ik ben nu freelance (senior) producer in de televisiewereld en kom net terug van een lange reis in Sicilië voor een programma op RTL/Videoland. Uiteindelijk allemaal tot stand gekomen door mijn stage bij Talpa in 2013 via deze opleiding.

Thomas Siepelinga

Volg ons

Blijf op de hoogte via onze social kanalen

Wil jij je aanmelden?

Is dit de opleiding voor jou?
Meld je dan nu aan:

Aanmelden

Kijken op school?

Check snel onze
Open Dagen en Oriëntatieworkshops!

Studiekeuze-events