MBO Utrecht Entree-opleidingen

entreeopleidingen

Over MBO Utrecht Entree-opleidingen

Wat fijn dat je geïnteresseerd bent in een opleiding bij MBO Utrecht!

Wij willen graag dat jij bij ons een diploma haalt. Om ervoor te zorgen dat wij jou hierbij nog beter kunnen begeleiden, gaan de Entree-opleidingen veranderen. Vanaf schooljaar 2016-2017 gaat MBO Utrecht samenwerken met ROC Midden Nederland en Wellantcollege.

De Entree-opleidingen van deze scholen worden beter op elkaar afgestemd. En de verschillende scholen gaan zich nog meer richten op doelgroepen waarmee zij ervaringen hebben. Hierdoor kunnen we jou de beste begeleiding en de meest passende opleiding bieden.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Ben je 16 jaar of ouder? Heb je geen diploma en wil je straks een leuke baan vinden of doorleren op het mbo? Dan is een Entree-opleiding iets voor jou. Na een entree-diploma kun je aan het werk of misschien wel doorstromen naar een mbo-opleiding niveau 2.

Wil je na je Entree-opleiding doorleren in de richting van dienstverlening en zorg of past een baan als verkoper bij jou? Dan ben je bij MBO Utrecht aan het goede adres.

Aanmelden en locatie

Zie jij een Entree-opleiding wel zitten? Meld je dan aan!

  1. Je meldt je via de website van MBO Utrecht aan voor de Entree-opleiding. MBO Utrecht zorgt er dan voor dat je aanmelding op de juiste plaats terecht komt.
  1. Als we hebben gecontroleerd of je voldoet aan de toelatingseisen voor de Entree-opleiding krijg je een intakegesprek om kennis te maken. Ook moet je de juiste documenten aanleveren bij de school waar je de opleiding wilt volgen.
  1. Misschien constateren we tijdens het intakegesprek dat jij toch beter op je plek bent bij één van de andere scholen. In dat geval wordt deze optie met jou besproken. In overleg kun je dan worden doorverwezen naar de juiste plek.
  1. Als blijkt dat de Entree-opleiding toch niet helemaal bij jou past of je niet voldoet aan de voorwaarden om te beginnen aan de opleiding, dan word je doorverwezen naar de plaatsingscommissie. Hiervoor wordt jouw toestemming gevraagd.

De plaatsingscommissie bestaat uit: drie vertegenwoordigers van het MBO, een lid van het Loket Passend onderwijs, een medewerker van leerplicht en iemand die betrokken is bij het Team jongeren Utrecht en regio. Zij hebben veel ervaring op het gebied van onderwijs en passende opleidingen. De plaatsingscommissie bekijkt samen met jou welk traject voor jou dan het beste zal zijn.

Meer informatie vind je op de opleidingspagina van deze website

Locatie MBO Utrecht Entree-opleidingen

Columbuslaan 540
3526 EP Utrecht
Tel: 030 – 28 15 100

 

Compilatie finale BIZZ Talent 2016