Margreet Rookmaker nieuwe voorzitter College van Bestuur MBO Utrecht

1 september 2014 – Margreet Rookmaker (1961), treedt per 1 november in dienst als lid van het College van Bestuur bij MBO Utrecht, een hoogwaardige, kleinschalige interconfessionele organisatie voor middelbaar beroepsonderwijs in Utrecht en omgeving. Op 1 januari 2015 zal zij vervolgens het voorzitterschap overnemen van Adri van der Wind die dan met pensioen gaat.

 Momenteel is Rookmaker werkzaam bij Fontys Hogescholen in Eindhoven. Zij was daar tot voor kort directeur Fontys Hogeschool Marketing en Management. Daarvoor vervulde zij diverse commerciële en managementfuncties in het bedrijfsleven, laatstelijk bij Thetford en daarvoor bij Kappa Packaging, Philips en DSM.

Vier jaar geleden heeft Rookmaker bewust gekozen om een overstap te maken naar een maatschappelijke organisatie. Rookmaker: “Na 25 jaar werken in het bedrijfsleven, met een focus op materiele winst, wilde ik mijn kennis en ervaring inzetten voor een maatschappelijke organisatie die er echt toe doet. Tijdens mijn studie ben ik ooit opgeleid als eerstegraads docent economie. Bij alle bedrijven waar ik heb gewerkt, heb ik stagiaires begeleid van MBO, HBO en universitaire opleidingen. Toen ik van sector wilde veranderen, voelde het dan ook als een natuurlijke stap om het beroepsonderwijs in te gaan. Het mooie van onderwijs is dat je op meer manieren bijdraagt aan een goede samenleving. Dit is ook wat me bijzonder aanspreekt bij MBO Utrecht. MBO Utrecht helpt jongeren hun ambities te realiseren en hun talenten te ontwikkelen. En om verantwoordelijke professionals te worden met waardering voor elkaar en een houding te ontwikkelen die past in een fijne maatschappij. Daarnaast vind ik het heerlijk om iedere dag bezig te zijn met ontwikkeling, zowel professioneel als persoonlijk, want leren blijf je altijd!”

De Raad van Toezicht van MBO Utrecht is erg blij met de komst van Margreet Rookmaker. De heer Minderman, voorzitter van de Raad van Toezicht, licht toe: “Voor MBO Utrecht is nauwe samenwerking met bedrijven en instanties essentieel om een goede afstemming van het onderwijs te kunnen garanderen. Regionale samenwerking staat dan ook hoog op de agenda. Rookmaker is een ervaren bestuurder die beschikt over eigenschappen om met partners in de regio goed en relevant beroepsonderwijs te ontwikkelen. Hierbij komen haar ervaring en netwerk uit het bedrijfsleven goed van pas.”

Rookmaker heeft op dit moment een tweetal nevenfuncties. Zij is commissaris bij NV Afvalzorg Holding en Brabant Water N.V.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Deel deze pagina: