Bekijk alle opleidingen

Medewerker ICT support

Topopleiding Keuzegids MBO 2022

Wil jij alles leren over netwerken, computers, elektra en domotica? Vind je het leuk om mensen te helpen bij het oplossen van hun ICT-problemen? Meld je dan aan voor de opleiding Medewerker ICT support bij MBO Utrecht.

 

De opleiding

 • Wat ga je leren?

  Tijdens de opleiding leer je van alles wat met ICT en Elektro te maken heeft: elektro-installatietechniek, datanetwerken, domotica, software, en hoe een computer in elkaar zit. Ook ontwikkel je tijdens je studie vaardigheden om andere computergebruikers te kunnen helpen. We besteden aandacht aan de nieuwste technologieën op het gebied van elektro en ICT.

  Als je een techneut bent en graag met je handen werkt, kun je als medewerker ICT alle kanten uit. Waar je ook voor kiest: jij zorgt ervoor dat ICT-voorzieningen goed blijven werken en helpt gebruikers als ze er problemen mee hebben.

 • Inhoud en vakken

  In één jaar tijd leiden we je op tot medewerker ICT. Op de academie ben je voornamelijk aan het werk op en in de computer en krijg je de volgende vakken:

  • Hardware en software
  • Elektro en installatietechniek
  • Netwerken en netwerkbeheer
  • Servicedesk en beroepshouding
  • Web development (keuzedeel)
  • Digitale vaardigheden (keuzedeel)
  • Elektrische installaties (keuzedeel)
  • Algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap
 • Stagelopen

  Een belangrijk onderdeel van jouw opleiding is je stage (beroepspraktijkvorming). In de tweede helft van de opleiding (periode 3 en 4) loop je twee dagen per week stage.

 • Vooropleiding en toelating

  Geldt één van de onderstaande situaties voor jou? Dan mag je je aanmelden voor deze opleiding:

  • Je hebt een diploma vmbo basis
  • Je hebt een diploma van de Entreeopleiding (MBO niveau 1)
  Beperkt aantal plaatsen

  Bij deze opleiding hebben we een beperkt aantal plaatsen van 64, omdat er weinig stage- en werkplekken zijn. Het is bij deze opleiding extra belangrijk je voor 1 april aan te melden. We behandelen de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.

Bij het maken van een studiekeuze dacht ik vooral aan: wat vind ik nou leuk? Ik kwam toen uit op ICT, want dat is mijn grootste passie.

Robin

Echt iets voor mij?

Je werkt graag met computers en vindt het leuk om anderen te helpen met het oplossen van problemen en uit te puzzelen wat daarvan de oorzaak is. Je kunt zelfstandig werken, je houdt van het contact met mensen en bent nieuwsgierig naar ontwikkelingen in ICT.

Vlogs en video's

Na de opleiding

Met een diploma op zak kun je aan de slag op de ICT-afdeling van een bedrijf of bij een computerwinkel. Op een school als ondersteunend medewerker of als installateur of technisch medewerker elektronica.

Doorleren in het mbo kan ook, bijvoorbeeld op de mbo-opleiding Allround medewerker IT systems and devices, niveau 3.

Over MBO Utrecht

Bij MBO Utrecht geloven we in jou, mag je zijn wie je bent en word je gezien. Het draait het om jou! 3 redenen om voor MBO Utrecht te kiezen:

 1. Kleinschalige school & betrokken docenten
  Bij MBO Utrecht kun je op goed bereikbare locaties wel 50 verschillende opleidingen volgen. Wij zijn een kleinschalige school waar jij je snel thuis zult voelen. Dat komt door onze betrokken docenten die niet alleen aandacht hebben voor jou als persoon, maar ook voor de manier waarop jij leert.
 2. Ruimte voor maatwerk
  Er is veel ruimte voor maatwerk. We hebben bijvoorbeeld veel doorstroom- en versnellingsmogelijkheden. Maar er is ook ondersteuning wanneer dat nodig is.
 3. Straks een goed opgeleide professional
  Bij ons word je niet alleen opgeleid voor een vak. We vinden het belangrijk dat je naast je opleiding ook vaardigheden leert die je helpen in deze wereld die continu verandert. Zo ben je straks een goed opgeleide professional die klaar is om in de praktijk aan de slag te gaan.

Praktische informatie

duur 1 jaar
niveau 2 i
Niveau 2 is de basisberoepsopleiding die je voorbereid om uitvoerende werkzaamheden te doen.
leerweg BOL i
BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een BOL-opleiding ga je de hele week naar school en doe je praktijkervaring op tijdens de stage bij een erkend leerbedrijf.
start aug 2023
 • ICT Academie
 • Vanaf augustus 2023: nieuwe Onderwijsboulevard aan de Australiëlaan 25 in Utrecht. (Google Maps)
 • 25607 / ICT support (Medewerker ICT support)
 • Nee
 • Nee
 • Voor deze opleiding betaal je lesgeld als je op 1 augustus ouder bent dan 18 jaar. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van een laptop en kosten voor boeken en andere leermiddelen. Daarvoor moet je rekening houden met onderstaande kosten (ongeveer):

  Leerjaar 1: €145,-
  Laptop: €500,-

Opleidingsinformatie downloaden

Aanmelden en kennismaken

Na je aanmelding start de kennismaking. We nodigen je uit voor de verplichte kennismakingsactiviteiten en vragen je een Digitaal Doorstroom Dossier aan te maken. De activiteiten zijn bedoeld om jou een nog beter beeld te geven van de opleiding en het beroep en om te kijken of de opleiding past bij wat jij wil, kan en leuk vindt.

Onderwijsboulevard

Er wordt gebouwd aan de nieuwe Onderwijsboulevard van MBO Utrecht aan de Australiëlaan. Een plek waar al onze opleidingen samen zullen gaan komen midden in de wijk Kanaleneiland. Je vindt hier straks al ons onderwijs onder één dak.

De opleidingen van de ICT academie gaan in de zomer van 2023 verhuizen naar deze nieuwe onderwijsboulevard. Hieronder kan je alvast een impressie zien van het nieuwe gebouw.

Locatie

ICT Academie

Vanaf augustus 2023: nieuwe Onderwijsboulevard aan de Australiëlaan 25 in Utrecht.

studiekeuze@mboutrecht.nl

+31 (0) 6 25705051 (WhatsApp)

ICT Academie
Feiten & Cijfers
7, 3 Studenttevredenheid
6, 8 Landelijk
88% Doorstroom MBO
63% Landelijk
78% Geslaagden
70% Landelijk
Kans op werk
Landelijk
download studie in cijfers

Volg ons

Blijf op de hoogte via onze social kanalen

Wil jij je aanmelden?

Is dit de opleiding voor jou?
Meld je dan nu aan:

Aanmelden

Kijken op school?

Check snel onze
Open Dagen en Oriëntatieworkshops!

Studiekeuze-events