Klaar of stoppen opleiding

Diploma, wat nu?

Heb je je opleiding afgerond bij MBO Utrecht  dan is er een aantal zaken waar je aan moet denken:

  • Heb je binnen de termijn van tien jaar je diploma gehaald voor een opleiding op niveau 3 of 4? Dan zet DUO je beurs om in een gift.

Hoeveel beurs wordt omgezet in een gift, is afhankelijk van de waarde van je diploma. Een eventuele rentedragende lening moet je wel altijd terugbetalen. De omzetting van lening naar gift gebeurt in de maand januari nadat je je diploma hebt gehaald. Je krijgt hierover eind januari bericht. MBO Utrecht geeft automatisch aan DUO door dat je je diploma hebt gehaald. Dat hoef je dus niet zelf te doen.

  • Ga je niet verder studeren? Dan moet je zelf je studiefinanciering en je studentenreisproduct stopzetten. Doe je dit niet op tijd dan krijg je een boete van DUO.

Stoppen met een opleiding

Wil je voortijdig stoppen met een opleiding dan kun je je melden bij je studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Er volgt vervolgens een exitgesprek waarbij als dat nodig is ook Studentendienstverlening (SDV) betrokken wordt. Samen met jou kijken we wat de mogelijkheden zijn.  Als je voortijdig stopt met je opleiding dien je ook je studiefinanciering en studentenreisproduct tijdig stop te zetten.