Over studiekeuze

Op deze pagina vind je antwoorden op onze meest gestelde vragen over het kiezen van een opleiding en over onze studiekeuze-events.

 • Heeft MBO Utrecht een studiekeuzetest?

  MBO Utrecht heeft geen eigen studiekeuzetest, maar wel Click. Op Click kun je stap voor stap jouw keuze maken voor een opleiding. In elke stap kun je de belangrijkste informatie vinden en vlogs bekijken waarin onze Insiders (studenten) je in hun vlogs alles vertellen over studeren op het mbo, hun opleiding en stages.

  Voor een echte studiekeuzetest raden wij de studiekeuzetest van bijvoorbeeld Icares of 123test aan. Bij KiesMBO kun je terecht voor hulp bij het kiezen van een beroep en bij het vergelijken van bijvoorbeeld twee opleidingen.

 • Wanneer zijn de Open Dagen bij MBO Utrecht?

  Komend schooljaar staan er weer meerdere Open Dagen gepland. Via onderstaande link vind je al onze studiekeuze events.

  Overzicht studiekeuze events bij MBO Utrecht

  Denk jij na over jouw vervolgopleiding? Of moet iemand in jouw omgeving een studiekeuze maken? Dan is het goed om te weten wat belangrijk is bij het kiezen van de juiste opleiding.
  In de MBO Utrecht nieuwsbrief vind je handige tips, video’s en ervaringen van onze studenten. Zo kom jij tot een goede studiekeuze voor een mooie toekomst.

  Houd me op de hoogte

 • Kan ik een dag meelopen met een opleiding?

  Na de kerstvakantie kun je je aanmelden voor een meeloopdag met een student bij ons op school. Check hiervoor onze pagina studiekeuze-events.

  Wil je op de hoogte blijven van onze studiekeuze-events? Laat dan in dit formulier je gegevens achter. 

 • Wat is een oriëntatieworkshop?

  Tijdens een oriëntatieworkshop volg je proeflessen en ontmoet je studenten en docenten van één bepaalde opleiding. Check onze agenda van studiekeuze-events voor het overzicht.

 • Wat is het verschil tussen een oriëntatieworkshop en een meeloopdag?

  Een Oriëntatieworkshop is bedoeld voor studiekiezers die graag kennis willen maken met een opleiding of beroep. Je krijgt een proefles en ontmoet studenten en docenten van MBO Utrecht. Een Oriëntatieworkshop volg je samen met andere studiekiezers.

  Tijdens een meeloopdag ga je je nog nét iets meer verdiepen in de opleiding van jouw keuze, door met een echte lesdag mee te lopen met een student van de opleiding. Zo ontdek je of de studie die je hebt gekozen echt iets voor je is. Een meeloopdag is als het goed is de laatste stap in je studiekeuzeproces, de bevestiging van je keuze.