Over studiekeuze

Op deze pagina vind je antwoorden op onze meest gestelde vragen over het kiezen van een opleiding en over onze studiekeuze-events.

 • Heeft MBO Utrecht een studiekeuzetest?

  MBO Utrecht heeft geen eigen studiekeuzetest, maar wel een eigen studiekeuzehulp, Click. Op Click vertellen de Insiders (studenten) van MBO Utrecht je in hun vlogs alles over studeren op het mbo, hun opleiding en stages.

  Voor een echte studiekeuzetest raden wij de studiekeuzetest van bijvoorbeeld Icares of 123test aan. Bij KiesMBO kun je terecht voor hulp bij het kiezen van een beroep en bij het vergelijken van bijvoorbeeld twee opleidingen.

 • Wanneer zijn de Open Dagen bij MBO Utrecht?

  Helaas kunnen we voorlopig geen Open Dag organiseren. Wel gaan we kleine rondleidingen organiseren met aansluitend een meet & greet organiseren. Zo kun je toch even bij ons op school binnenkijken.

  Voor online advies verwijzen we je naar Click, onze studiekeuzehulp.

 • Kan ik een dag meelopen met een opleiding?

  Het is op dit moment helaas niet mogelijk om een dagje mee te lopen.

  Wil je op de hoogte blijven van onze studiekeuze-events? Laat dan in dit formulier je gegevens achter. 

 • Wat is een oriëntatiemiddag?

  Tijdens een oriëntatiemiddag volg je proeflessen en ontmoet je studenten en docenten van één bepaalde opleiding. Helaas kunnen we nu (nog) geen oriëntatiemiddagen organiseren.

  Wil je op de hoogte blijven van onze studiekeuze-events? Laat dan in dit formulier je gegevens achter. 

 • Wat is het verschil tussen een oriëntatiedag en een meeloopdag?

  Een Oriëntatiemiddag is bedoeld voor studiekiezers graag kennis willen maken met een opleiding of beroep. Je krijgt een proefles en ontmoet studenten en docenten van MBO Utrecht. Een Oriëntatiemiddag volg je samen met andere studiekiezers. Tijdens een meeloopdag ga je je nog nét iets meer verdiepen in de opleiding van jouw keuze, door met een echte lesdag mee te lopen met een student van de opleiding. Zo ontdek je of de studie die je hebt gekozen echt iets voor je is.